Wulken

De wulk leeft op de zachte zandbodem van o.a. de Noordzee tot op een diepte van 1200 meter. De schelp is wit gekleurd aan de binnenzijde en bruin/ groen aan de buitenzijde en kan wel 10 centimeter groot worden. Wulken voeden zich voornamelijk met aas en levende mosselen. 

Buccinum undatum

Januari tot en met december.

Frankrijk. 

Noordzee, westelijke Oostzee, het noorden van de Atlantische Oceaan tot Biskaje.

Ze wordt gevist met zogenaamde “potten” dit zijn vallen waar ze aas in leggen en waar de wulken in kruipen en er dan later niet meer uit kunnen komen.

Netzak 1 kg, 3 kg en 5 kg. 

Copyright © 2019 Meromar Zeeland B.V.
Alle rechten voorbehouden.