0
opslagcapaciteit in kilo's
> 0
verschillende soorten schelpjes
0
land van herkomst
0
dagen verse aanlevering
De oprichting

In 2015 is Meromar Zeeland B.V. opgericht, een jong nieuw bedrijf in de schelpdierensector, maar met een schat aan ervaring! Meromar Zeeland is opgericht door André Seinen & Joop Paauwe, Joop is directeur. André & Joop hebben bij elkaar  opgeteld meer dan 70 jaar aan kennis en ervaring in de wereld van schaal- en schelpdieren. 

Direct vanaf de start in 2015 hebben Meromar Zeeland en Meromar Seafoods de handen ineengeslagen en werken sinds die tijd actief samen.

Binnen de sector is Joop alom bekend en ook voor televisieprogramma’s is hij inmiddels een veel gevraagd expert op het gebied van schaal- en schelpdieren.

Meromar Zeeland B.V. is een zuiverings- en verzendcentrum voor tweekleppige weekdieren en levert schelpdieren in binnen- en buitenland aan met zorg geselecteerde groothandels.

Meromar Zeeland B.V. levert dagelijks onder de merknaam “Meromar Premium Quality” en onder “private” label schaal- en schelpdieren aan (horeca) groothandels en supermarktketens in binnen- en buitenland.  

Neem contact met ons op om te vragen via welke, door ons geselecteerde, detailhandel(s) u onze producten kunt bestellen of als u meer informatie wilt. 

Wij verkopen levende producten, dat is het verse voorbij.
Joop Paauwe
Zuiverings- en verzendcentrum

Meromar Zeeland B.V. houdt zich bezig met het zuiveren, verpakken en verzenden van levende (tweekleppige) weekdieren. Volgens Europese regelgeving zijn wij een exploitant van een levensmiddelenbedrijf. Levende tweekleppige weekdieren met een classificatie A kunnen vanuit de aangewezen productiegebieden of verwatergebieden direct naar de verzendcentra worden gebracht. Hebben de levende tweekleppige weekdieren een classificatie B, dan zullen deze eerst bij ons worden gezuiverd totdat zij voldoen aan de classificatie A. 

Een exploitant van levensmiddelen kan verantwoordelijk zijn voor het beheer van het zuiverings- én verzendcentrum, wij zijn het beide (2 in 1). Naast het zuiveren van onze schelpdieren, laten wij deze samen met ons proceswater regelmatig testen door een geaccrediteerd laboratorium. 

Onze schelpdieren zijn na 24 uur zuiveren in ons verse Oosterscheldewater van A-kwaliteit.
Joop Paauwe
"Premium quality is our standard"

Onze slogan staat voor de manier waarop wij denken en met de schelpdieren en onze klanten omgaan. De kwaliteit moet altijd top zijn, maar wat is de sleutel naar ons succes om dit elke dag te realiseren? Zie hieronder de 3 P’s:

Elke medewerker vormt een belangrijke schakel binnen ons bedrijfsproces. Kennis van onze producten is van essentieel belang, omdat wij met heel veel verschillende “levende” schelpdieren werken en dat vereist kennis van zaken. Ons personeel wordt intern opgeleid. 

De juiste mensen en een efficiënt productieproces zijn ontzettend belangrijk. Ons productieproces is behoorlijk arbeidsintensief, want vrijwel elke stap binnen ons productieproces gaat “met de hand” en dus niet machinaal. 

Wij werken met een kwetsbaar product en daarom behandelen wij onze schelpdieren met heel veel zorg en kiezen wij ervoor zo min mogelijk machinaal te werken. De juiste omgang met schelpdieren zorgt ervoor dat de schelpdieren een (veel) langere houdbaarheid hebben. Door deze werkwijze zorgen wij goed voor onze schelpdieren, maar zorgen wij er eveneens voor dat onze klant de beste kwaliteit ontvangt.

Bart's Fish Tales

In november 2015 kwam Bart van Olphen op bezoek namens Fish Tales. Hij maakte een prachtig gerecht met een van onze producten. Het onderstaande filmpje geeft tevens een kijkje bij ons in de productieruimte. Dit filmpje is opgenomen kort na de oprichting in 2015.  

Bart: “Hi guys! Today I’m in Yerseke at the North Sea in the South of The Netherlands at my friend Joop’s place. Joop is thé king of shellfish and crustaceans in our country.”

Video afspelen

Copyright © 2019 Meromar Zeeland B.V.
Alle rechten voorbehouden.