Eske oesters
Oesters: mmm…mondvullend lekker. Koningin van de tong, verfijnd, schoon, zilt, zuiver. De gepolijste smaak van de zee. Oesters, je hebt ze in verschillende soorten en maten. 

De Eske oester is de absolute top. Verwaterd in het zuivere water van de Oosterschelde. Wij hebben bewust gekozen om met één soort oester te werken, in de meest gangbare maat (nr. 4). Een geweldige Oester voor het hogere segment. 

Crassostrea gigas

Januari tot en met december.

Oesters zijn er in vele soorten, maten en gewichten. Door de grote verscheidenheid zal er voor iedere smaak, bereiding een oester zijn. 

  • Nr 4 = 46-65 gr (petite). Deze maat hanteren wij. 

  • Nr. 3 = 66-85 gram (moyenne).
  • Nr. 2 = 86 – 110 gram (grosse).
  • Nr. 1 = 111 – 150 gram (trés grosse).
  • Nr. 0 = > 150 gram

 

De Speciale Oesters “Eske” worden geteeld in Noordwest-Ierland, in het kristalheldere water van de rivier de Eske, gelegen in County Donegal. 

De Speciale Oesters “Eske” worden geteeld en in Noordwest-Ierland gecultiveerd, in het kristalheldere water van de rivier de Eske, gelegen in County Donegal. Deze rivier begint bij Lough Eske Lake en stroomt voornamelijk westwaarts naar Donegal om via Donegal Bay de Atlantische oceaan binnen te komen.

Dit prachtige estuarium staat bekend om te vissen en is altijd een belangrijke vis- en oogstlocatie geweest. Eske Speciale Oyster weerspiegelt het hart van Ierland door zijn hoge kwaliteit, waardoor je een oester van verfijnde smaken krijgt, een infusie van de meest delicate smaak waarbij de rivier de zee omhelst.

Houten oestermandje:
– per 24 stuks
– per 48 stuks

Joop Paauwe was van 2006 – 2014 * 8 jaar “De Oesterspecialist” en werd in 2007 en 2008 Nederlandskampioen Oestersteken in het MECC Maastricht. Bij een feestelijke ontvangst met culinair cachet horen oesters. Organisatoren en gastheren of gastvrouwen konden (en kunnen nog steeds) bij hem terecht. Hij schept de juiste ambiance voor de presentatie. Daarnaast was Joop 12 jaar voorman op een oesterafdeling van een internationaal schelpdierenbedrijf. 

Deze ervaringen hebben ervoor gezorgd om juist voor de speciale Eske oester te kiezen voor in het assortiment van Meromar Zeeland. Veel top-chefs ** werken graag met deze oester.  

Copyright © 2019 Meromar Zeeland B.V.
Alle rechten voorbehouden.