Meromar Zeeland en/of Joop Paauwe in de media

Op deze pagina vindt u nieuws over Meromar en/of Joop met onder andere tv-uitzendingen, publicaties in diverse bladen,
berichten of foto’s op sociale media enzovoorts. 

2019
Food Inspiration trok een dag op met o.a. schelp- en schaaldierhandelaar Joop. Chef Edwin Vinke van De Kromme Watergang vertelt hoe hij deze zilte producten verwerkt.

Schelp- en schaaldieren koopt tweesterrenchef Edwin Vinke in bij Joop Paauwe. Zijn bedrijf Meromar Zeeland is gespecialiseerd in het handelen in zeediertjes afkomstig uit de Zeeuwse wateren. Met de hand vangen de vissers zo’n 30 ton zeediertjes per jaar. De diertjes worden na het vangen nauwkeurig geselecteerd en ontdaan van oneffenheden, waarna ze worden gespoeld, ontzand, gewogen en verpakt. Vervolgens worden ze verkocht aan afnemers over de hele wereld. 

2019
Meromar Zeeland actief op LinkedIn
2019
Expert in tv-programma de "Keuringsdienst van Waarde"

De Keuringsdienst wil weten wat zeevruchten zijn en stuit op iets geks. Want wie een zak fruits de mer koopt vindt vaak alle zeven wereldzeeën terug in één verpakking. Maar één zee ontbreekt, nooit vind je er een vrucht uit onze eigen Noordzee in terug. Waarom komen die schaal- en schelpdiertjes altijd van ver? Gaat Joop deze vraag voor u beantwoorden… De Keuringsdienst gaat op zoek naar vruchten uit de zee.

2016
Gast in tv-programma "MasterChef Holland", SBS6

De kandidaten koken op een bijzondere locatie en krijgen les van Edwin Vinke.

2015
Publicatie in Hap&Tap Magazine, Smaakvolle Schelpen met 'Zeker Zeeuws Garantie'

Wie Yerseke zegt, zegt Joop Paauwe. Hij kent de geheimen van de zee en weet wat goed en lekker smaakt. Met zijn bedrijf Meromar Zeeland BV heeft hij zich gespecialiseerd in kokkels, vongole, palourdes, oesters en mosselen met het streekkeurmerk Zeker Zeeuws. “We sorteren alles handmatig en zitten dus bovenop de kwaliteit. Bovendien zijn de schelpen volledig zandvrij. Je kunt zo aan de slag.”

2015
Gecertificeerd, nr. certificaat 52, namens de Stichting Lekker Regionaal Product.

Verkoop van gecertificeerde Zeeuwse kokkels en tapijtschelpen. 

2014
Expert in tv-programma de "Keuringsdienst van Waarde"

Keuringsdienst van Waarde. In dit programma staat centraal wat fabrikanten ons als consumenten vertellen. Klopt het wat ze claimen en wat ze ons in reclames verkopen?

Deze aflevering gaat over de “Coquille” – Ze klinken zo mooi, coquilles Saint Jacques. De Keuringsdienst van Waarde gaat op chique, maar niet in een chique restaurant. Coquilles zijn overal. Zelfs in de diepvries van de goedkoopste supermarkt. Een verhaal over de populairste schelp sinds de mossel. 

2013
Gast in tv-programma "Herman's Passie voor eten", RTL
2013
Gast in tv-programma "Tijd voor Max", omroep MAX

Actualiteiten van de dag, bijzondere themagesprekken en bekende gasten. Start oesterseizoen.

2013
Gast in tv-programma "Koffietijd", RTL
2011
Gast in "De Wilde Keuken", NTR

Schelpdieren – Oud als de wereld zijn ze zo ongeveer. Schelpdieren. Apen aan zee zijn er mens van geworden. Eet je schelpdieren dan groeien je hersens en word je slim. Oesterkwekers en mosselvissers weten er van. Steeds slimmer worden ze. De mossels en oesters te slim af. En in zijn Wilde Keuken test Klootwijk een nieuwe machine die 600 oesters kan open maken in een uur. Tenminste, als je de machine kan bedienen. Daartoe moet je meer oesters eten. Om slimmer te worden.

2008
Joop Paauwe, Nederlands Kampioen Oestersteken, MECC Maastricht
2007
Joop Paauwe, Nederlands Kampioen Oestersteken, MECC Maastricht

Copyright © 2019 Meromar Zeeland B.V.
Alle rechten voorbehouden.